Wat is detailen?

Wat is Detailen eigenlijk, en waarom is Mcar’e anders dan een normale “poetser”?


Poetsen en Detailen, het lijkt het zelfde, maar dat is het niet. Althans in de wereld van de Auto Detailler.


Uitzonderingen daargelaten, zijn autopoetsbedrijven eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in 1 ding: zoveel mogelijk auto’s “poetsen” in zo min mogelijk tijd, het gaat om de kwantiteit en niet om de kwaliteit. Hier wordt het meeste mee verdient.


Om een auto in zo een kort mogelijke tijd te laten glanzen gebruikt men producten waar zogenaamde “fillers” in zitten, deze verdoezelen de aanwezige krasjes en hologrammen in de lak. Als u de auto ophaalt is het resultaat geweldig, enkele weken en wasbeurten later bent u waarschijnlijk iets minder blij met het resultaat. De krasjes zijn terug en in het ergste geval heeft de autopoetser uw lak voorzien van hologrammen door een verkeerde techniek te gebruiken of andere oorzaken.


In dat geval is goedkoop, duurkoop.


Een Detailer bekijkt de lak van de auto goed en bepaald aan de hand daarvan de te volgen stappen. Was krasjes worden echt verwijderd en grotere krassen worden minder zichtbaar als dat mogelijk is. Er worden geen onderdelen van de buitenzijde van de auto vergeten, banden, velgen, wielkasten, vrijwel alles komt meestal aan bod (afhankelijk van de behandeling die u kiest).


De glans na een detail beurt zal beter zijn en langer houden (mits goed onderhouden). Welke afgerond wordt in de laatste stap met een goede wax of een coating,


Een Detailer doet dit vaak uit passie voor het vak, en gaat voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

Copyright © All Rights Reserved