Wat is coaten?

Wat is nu eigenlijk een glascoating? Wij proberen het in dit stukje uit te leggen.


Een glascoating is een coating op basis van Sio2 en wordt aangeduid in de eenheid Mohs (Mohs is een waarde waarbij de hardheid van onder andere een lak wordt uitgedrukt.). 


Het is gemaakt om te voldoen aan de hoogste eisen in de professionele autozorg wereld (detailing). Door zijn samenstelling beschermt het de lak met een harde laag en wordt deze kras bestendiger. Ook is de lak makkelijker te onderhouden en schoon te houden. Tevens  biedt de coating een uitstekende bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals; vogelpoep, zure regen, pekel, maar ook tegen diverse chemicali├źn.

Traditionele producten zoals wax of sealant zullen beschermen maar zijn vrij snel aangetast. Een glascoating geeft een verharde en complexe structuur wat ervoor zorgt dat de kans op mogelijke vegen of fijne krasjes (swirls) minder snel ontstaan.


Bij goed onderhoud van de glascoating kan deze een bescherming van 1-2 jaar bieden bij uitstekend onderhoud zelfs nog langer.


Een coating is niet enkel voor de auto. Maar kan in vele situaties toegepast worden. Zelfs de badkamer, tuinkussens, bank, teakhout, fiets, motor, boot, aanhanger noem het maar op. Er is voor elk object wel een mogelijkheid om te coaten.


Copyright ┬ę All Rights Reserved